skip to Main Content

WIE IS SYCA DESIGN?

DIT IS WIE IK BEN

Ik ben Sylvan Canrinus, 24 jaar oud en kom uit het Friese Bolsward. Toen ik zes jaar oud was, begon ik met motocross. Naast dat ik deze sport geweldig vond om te beoefenen, was ik zeer onder de indruk van alle stickers op de motoren. Ik vond het gaaf dat deze geplakt konden worden en hoeveel verschillende designs er wel niet op alle motoren zaten. Het was een droom voor mij om later motocross stickers te maken, maar hoe begin je daar eigenlijk mee? Op een gegeven moment is deze droom wat vervaagd tot ik de opleiding Handel en ICT ging doen op het middelbaar onderwijs. Ik kwam toen in aanraking met grafische software en zo kon ik voor het eerst iets ontwerpen.

Opeens was daar weer mijn droom om motocross stickers te maken en ik ben daarom ook de opleiding Media en Vormgeving gaan volgen op het ROC Friese Poort in Sneek. Na de basis onder de knie te hebben, mochten we op stage gaan. Ik wist dat er in Joure een bedrijf zat die motocross stickers kon maken en zo ben ik bij Rondom Lichtreclame / Rondom Mx Stickers terecht gekomen waar ik veel heb geleerd over ontwerpen en het uiteindelijk plakken van stickers en het monteren van andere soorten reclamematerialen.

Toen ik in oktober 2017 een ongeluk heb gehad met motorcross en hier een blijvende verlamming aan overhield met als gevolg dat ik levenslang rolstoelafhankelijk ben, heb ik een lange tijd moeten revalideren. Omdat therapie vaak vrij kort was, verveelde ik me al snel en was er weinig te doen. Een vriend van mij vroeg mij om zijn sticker set te ontwerpen voor het nieuwe cross-seizoen. Zo gezegd, zo gedaan en daarna kwamen er steeds meer mensen naar mij toe voor een sticker set! Zo heb ik een lange tijd bijgeklust tot ik klaar was met mijn revalidatie. Daarna heb mijn stage afgerond en mijn diploma met enkele vertraging ruim voldoende behaald. Hierna kon ik gelijk aan het werk bij Rondom Lichtreclame / Rondom Mx Stickers waar ik 1,5 jaar met plezier werkzaam ben geweest. Hier heb ik veel ervaring opgedaan in deze mooie sector. De afgelopen jaren heb ik honderden stickersets en shirts gemaakt voor de motorcross, maar ik kan nog veel meer ontwerpen dan alleen dat!

DIT IS WAT IK DOE

Met een creatieve denkwijze is er veel te ontwerpen. Ik luister naar de wensen van de klant en denk graag mee met hun eigen ideeën. Of het nu gaat om een sticker set, shirts voor motorcross, (nieuwe) huisstijlen, logo’s, flyers, banners, noem het maar op! Zo gek kun je het niet bedenken; er kan veel gemaakt worden!

Samen nemen we alle stappen door, van het ontwerp tot de goedkeuring hiervan met ten alle tijden kwaliteit en een oog voor detail voorop!